KIYMALI BÖREK |
Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 kilo hazır yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek )
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy domates
- tuz,karabiber,
Önce böreğin için hazırlayıp soğutalımki börekleri yırtmasın :)
Soğan ,yeşil biber ve üç kaşık kadar sıvıyağ tavaya konur.
Dirilikleri gidecek kadar kavrulan soğana sırayla kıyma,tuz ve karabiber konur.
Birlikte kavrulan börek içine en son soyulmuş rendelenmiş domates ve doğaranmış mayadanoz eklenir .
Bir kaç dakika birlikte kavrulan börek içimiz artık hazırdır
Sıra geldi yufkayı yumuşak tutacak sıvı karışıma : yağ,süt ve ziyan olmasını istemediğimiz yumurtanın akı iyice çırpılır.
Yufkalar tepsiye sırayla serilir., üzerine fırça ile hazırladığımız süt ve yağlı karışımdan sürülür,ikinci ve üçüncü yufkayada aynı işlemi tekrarlarız
Tam elimizdeki yufka sayısının ortasına geldiğimizde kıymalı börek içini tepsiye serili yufkaya yayıyoruz.
Tekrar yufkalar bitene kadar sıvı karışımıda sürerek böreğimizi tamamlıyoruz
En üstüne yumurta sarısını bir kaşık süt veya yağ ile inceltip tüm tepsinin üzerine sürüyoruz
Önceden ısınmış 200derece fırında pişiriyoruz
Afiyet bal şeker olsun ....
PÜF NOKTASI. hazır yufak börekleri zaten yumuşak olur ancak içindeki sıvıyağ karışımı daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.herkesin damak tadı değişiktir. ben bazen bu tarifi iç harcını kavurmadan hazırlayıp ekliyorum. daha lezzetli oluyor kıymalı su böreği misali :) deneyin ve yorumlarınızı gönderin lütfen ..
Soğan ,yeşil biber ve üç kaşık kadar sıvıyağ tavaya konur.
Dirilikleri gidecek kadar kavrulan soğana sırayla kıyma,tuz ve karabiber konur.
Birlikte kavrulan börek içine en son soyulmuş rendelenmiş domates ve doğaranmış mayadanoz eklenir .
Bir kaç dakika birlikte kavrulan börek içimiz artık hazırdır
Sıra geldi yufkayı yumuşak tutacak sıvı karışıma : yağ,süt ve ziyan olmasını istemediğimiz yumurtanın akı iyice çırpılır.
Yufkalar tepsiye sırayla serilir., üzerine fırça ile hazırladığımız süt ve yağlı karışımdan sürülür,ikinci ve üçüncü yufkayada aynı işlemi tekrarlarız
Tam elimizdeki yufka sayısının ortasına geldiğimizde kıymalı börek içini tepsiye serili yufkaya yayıyoruz.
Tekrar yufkalar bitene kadar sıvı karışımıda sürerek böreğimizi tamamlıyoruz
En üstüne yumurta sarısını bir kaşık süt veya yağ ile inceltip tüm tepsinin üzerine sürüyoruz
Önceden ısınmış 200derece fırında pişiriyoruz
Afiyet bal şeker olsun ....
PÜF NOKTASI. hazır yufak börekleri zaten yumuşak olur ancak içindeki sıvıyağ karışımı daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.herkesin damak tadı değişiktir. ben bazen bu tarifi iç harcını kavurmadan hazırlayıp ekliyorum. daha lezzetli oluyor kıymalı su böreği misali :) deneyin ve yorumlarınızı gönderin lütfen ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder